Aj aj,så det kan gå...

Allumchef polisanmäld

2011-08-24 Steen och Ström har polisanmält och avskedat en högt uppsatt person på Allums köpcentrum för ekonomiska oegentligheter.

Vid minst två tillfällen försvann pengar från Steen och Ström till Allumchefen genom fiffel med attesteringarna.
När bristerna i bokföringen upptäcktes konfronterades personen som erkände stölden efter en dags betänketid.
– Jag fick ingen hållbar förklaring och förklarade då att vi tänkte polisanmäla saken samt att det var skäl för uppsägning. Den bild som tecknades var så pass allvarlig, säger Wilner Anderson, country manager på Steen och Ström.
Enligt vad Partille Tidning erfar handlar det om belopp som totalt uppgår till 274 000 kronor. Personen har erkänt till viss del.
– Det är inte bara omfattningen på brottet utan även karaktären som gör att vi väljer att avskeda personen. I vårt företag har vi nolltolerans mot oärlighet.
Steen och Ström är noga med att påpeka att misstankarna endast riktar sig mot en enda person i Allum och att det är fastighetsbolaget som har drabbats, inte handlarna.
Polisanmälan rubriceras grov trolöshet mot huvudman och det misstänkta brottet kommer att tas till domstol när polisens utredning är klar.
Den misstänkte personen har medverkat i utredningen men har inte kunnat ge svar på frågan varför.
– Jag har inga kommentarer, var svaret Partille Tidning fick innan luren lades på.
Wilner Anderson menar att företagets kontrollrutiner fungerar eftersom brottet upptäcktes, men för att vara på den säkra sidan anlitar Steen och Ström en revisionsbyrå som får gräva djupare i bokföringen vid sidan av polisutredningen.
Det är andra gången på fyra år som en person i Allums ledning blir polisanmäld för ekonomiska oegentligheter. I augusti 2007 uppdagades att en 37-årig kvinna hade stulit uppemot en halv miljon kronor från Allum i form av kontanter och presentkort.
Kvinnan fick sparken och dömdes i tingsrätten för grov förskingring.
– Jag blir väldigt ledsen när sådant här händer, men också lite arg. Det här var en person vi hade förtroende för och det är ett svek framförallt mot arbetskamraterna, säger Wilner Anderson.
Grov trolöshet mot huvudman kan ge fängelse i upp till två år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0